Ako ste kupili veću količinu hleba ili jednostavno imate višak ove namirnice, ne morate više da brinete da će se brzo isušiti.
Najvažnije pravilo čuvanja hleba je da ga držite na sobnoj temperaturi, nikako u frižideru. Ako ipak odlučite da ga zamrznete, imajte na umu da hleb može da stoji u zamrzivaču najviše šest meseci.
Da bi vam hleb duže bio svež, pomoći će vam celer. Naime, hleb stavite u plastičnu kesu i dodajte mu stabljiku celera. Na taj način, celer će mu pružiti dodatnu vlagu te se neće osušiti. Inače, stabljike celera nemaju jak miris, pa hleb neće promeniti aromu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem