Ako vam je potreban savršen prilog za ručak ne morate više da tražite. Do sada je za krompir bilo milion varijanti kako možete da napravite. Ali, ovako pripremljen mladi krompir do sada niste pravili. Skuvajte ga u bujonu, pa kada tečnost ispari dodajte puter i začine po želji. Kada se ispeku biće hrskavi, a mekani i sočni. 

Ovako pripremljen krompir možete da poslužite kao prilogu uz pileće meso ili svinjske šnicle, ali i kao zasebno jelo sa sezonskom salatom po izboru. 

Saznajte i zašto ne trebate da čuvate krompir u frižideru

Sastojci:

  • 1 kg mladog krompira
  • 450 ml pilećeg temeljca
  • 100 g putera
  • so, začini po ukusu

Priprema:
Krompir dobro operite, nemojte da ljuštite koru. Stavite u šerpu i prelijte bujonom, pa kuvajte. Nakon ključanja, kuvajte još 15 minuta, poklopljeno. Malo pritisnite krompir, ali pazite da ne pukne. Treba da ostane ceo. Kada bujon ispari dodajte maslac, začine i kuvajte još 10 minuta na umerenoj temperaturi. Kada sva tečnost ispari, ostavite da uhavit koricu i gotovo je.  

Izvor: stvarukusa.rs