Ako vam je potreban savršen prilog za ručak ne morate više da tražite. Do sada je za krompir bilo milion varijanti kako možete da napravite. Ali, ovako pripremljen mladi krompir do sada niste pravili. Skuvajte ga u bujonu, pa kada tečnost ispari dodajte puter i začine po želji. Kada se ispeku biće hrskavi, a mekani i sočni.
Ovako pripremljen krompir možete da poslužite kao prilogu uz pileće meso ili svinjske šnicle, ali i kao zasebno jelo sa sezonskom salatom po izboru.
Saznajte i zašto ne trebate da čuvate krompir u frižideru.
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- 450 ml pilećeg temeljca
- 100 g putera
- so, začini po ukusu
Priprema:
Krompir dobro operite, nemojte da ljuštite koru. Stavite u šerpu i prelijte bujonom, pa kuvajte. Nakon ključanja, kuvajte još 15 minuta, poklopljeno. Malo pritisnite krompir, ali pazite da ne pukne. Treba da ostane ceo. Kada bujon ispari dodajte maslac, začine i kuvajte još 10 minuta na umerenoj temperaturi. Kada sva tečnost ispari, ostavite da uhavit koricu i gotovo je.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus