Ako vam je potreban savršen prilog za ručak ne morate više da tražite. Do sada je za krompir bilo milion varijanti kako možete da napravite. Ali, ovako pripremljen mladi krompir do sada niste pravili. Skuvajte ga u bujonu, pa kada tečnost ispari dodajte puter i začine po želji. Kada se ispeku biće hrskavi, a mekani i sočni.
Ovako pripremljen krompir možete da poslužite kao prilogu uz pileće meso ili svinjske šnicle, ali i kao zasebno jelo sa sezonskom salatom po izboru.
Saznajte i zašto ne trebate da čuvate krompir u frižideru.
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- 450 ml pilećeg temeljca
- 100 g putera
- so, začini po ukusu
Priprema:
Krompir dobro operite, nemojte da ljuštite koru. Stavite u šerpu i prelijte bujonom, pa kuvajte. Nakon ključanja, kuvajte još 15 minuta, poklopljeno. Malo pritisnite krompir, ali pazite da ne pukne. Treba da ostane ceo. Kada bujon ispari dodajte maslac, začine i kuvajte još 10 minuta na umerenoj temperaturi. Kada sva tečnost ispari, ostavite da uhavit koricu i gotovo je.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem