Bilo da je u pitanju pomfrit, pečeni krompir, pire krompir... Svaku verziju ovog povrća prosto obožvamo. To je svima omiljeni prilog, a pogotovo deci. Sada možete da probate da ga napravite i na ovaj način. Sve što vam treba je 4 sastojka, kao i začini i maslinovo ulje.
Peče se u tiganju poklopljno, a rezultat je fenomenalan. Možete da poslužite za ručak ili večeru. Takođe, možete da poslužite samo sa salatom, ali i sa nekim mesom po izboru. Uživajte.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- so, biber, tucana, paprika, origano
- 50 g parmezana
- 2 kašike brašna
- maslinovo ulje
- 100 g sira
Priprema:
Isecite krompir na kolutove. Stavite u posudu, pa začinite, dodajte parmezan i brašno, promešajte dobro. U tiganj sipajte maslinovo ulje, poređajte 2 reda krompira, zatim opet malo začinite sa tucanom paprikom i biberom, stavite isečeni kačkavalj preko, pa ostatak krompira. Poklopite i pecite na laganoj vatri nekih 30 minuta. Okrenite i pecite još 5-10 minuta.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus