Rolat od tikvica može se koristiti kao glavno jelo i može se pripremiti sa bilo kojim filom - izbor je na vama. Jelo koje će ukrasiti vašu trpezu, a i očarati sve prisutne fenomenalnim ukusom. Vaši gosti će biti prijatno iznenađeni.
Sastojci:
- 1 tikvica
- ulje
- 4 jaja
- so, biber
- kačkavalj 150g
Priprema:
Tikvice očistite, operite i narendajte pa sačekajte da otpuste višak vode. Tiganj nauljite pa ubacite tikvice da se prže. Poklopite tiganj i neka se dinstaju 15ak min. U vangli umutite jaja, posolite i pobiberite pa dodajte tikvice pržene i promešajte. Tiganj ponovo nauljite pa novu smesu stavite da se prži. Nakon 5 minuta obrnite na drugu stranu. Dobijenu "palačinku" stavite na pek papir, preko poređajte kačkavalj pa polako (zajedno sa pek papirom) uvijajte u rolat. Urolajte krajeve papira i ostavite da odstoji 10 min. kako si se sir otopio. Nakon toga odmotajte, secite i služite.
Postupak pogledajte u GALERIJI
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem