Rolat od tikvica može se koristiti kao glavno jelo i može se pripremiti sa bilo kojim filom - izbor je na vama. Jelo koje će ukrasiti vašu trpezu, a i očarati sve prisutne fenomenalnim ukusom. Vaši gosti će biti prijatno iznenađeni.
Sastojci:
- 1 tikvica
- ulje
- 4 jaja
- so, biber
- kačkavalj 150g
Priprema:
Tikvice očistite, operite i narendajte pa sačekajte da otpuste višak vode. Tiganj nauljite pa ubacite tikvice da se prže. Poklopite tiganj i neka se dinstaju 15ak min. U vangli umutite jaja, posolite i pobiberite pa dodajte tikvice pržene i promešajte. Tiganj ponovo nauljite pa novu smesu stavite da se prži. Nakon 5 minuta obrnite na drugu stranu. Dobijenu "palačinku" stavite na pek papir, preko poređajte kačkavalj pa polako (zajedno sa pek papirom) uvijajte u rolat. Urolajte krajeve papira i ostavite da odstoji 10 min. kako si se sir otopio. Nakon toga odmotajte, secite i služite.
Postupak pogledajte u GALERIJI
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus