Rolat od tikvica može se koristiti kao glavno jelo i može se pripremiti sa bilo kojim filom - izbor je na vama. Jelo koje će ukrasiti vašu trpezu, a i očarati sve prisutne fenomenalnim ukusom. Vaši gosti će biti prijatno iznenađeni.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • ulje
  • 4 jaja
  • so, biber
  • kačkavalj 150g

Priprema:

Tikvice očistite, operite i narendajte pa sačekajte da otpuste višak vode. Tiganj nauljite pa ubacite tikvice da se prže. Poklopite tiganj i neka se dinstaju 15ak min. U vangli umutite jaja, posolite i pobiberite pa dodajte tikvice pržene i promešajte. Tiganj ponovo nauljite pa novu smesu stavite da se prži. Nakon 5 minuta obrnite na drugu stranu. Dobijenu "palačinku" stavite na pek papir, preko poređajte kačkavalj pa polako (zajedno sa pek papirom) uvijajte u rolat. Urolajte krajeve papira i ostavite da odstoji 10 min. kako si se sir otopio. Nakon toga odmotajte, secite i služite.

Postupak pogledajte u GALERIJI

Printscreen/Youtube/Frische Rezepte Rolat sa tikvicama i kačkavaljem spreman za 20 minuta

Izvor: Stvar ukusa