Samo par namirnica je neohodno za odličan namaz koji ide uz sve.
Kada su napolju vrućine mrzi vas da kuvate, ali želite da sve što spremite bude ukusno. Možete da ispržite meso na roštilju ili u tiganju i poslužite ga sa ovim sosom koji se brzo sprema.
Sastojci
- 1 kašika ulja
- 3 mlada luka (odvojite beli i zeleni deo)
- pola kašičice soli
- 1 avokado
- 200 g grčkog jogurta
- Tortilja čips ili pita čips za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite beli deo mladog luka i prstohvat soli. Pržite otprilike 3 minuta, često mešajući, dok luk ne dobije boju. Prebacite prženi mladi luk u posudu srednje veličine pa dodajte avokado, jogurt i preostalu so. Dobro izmešajte da se sve sjedini, a avokado lagano zgnječite tako da vam u smesi ipak ostane malo komadića. Probajte i dodajte još začina po potrebi kao i zeleni deo mladog luka. Poslužite s tortilja čipsom ili čipsom od pita hleba.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.