Kada su napolju vrućine mrzi vas da kuvate, ali želite da sve što spremite bude ukusno. Možete da ispržite meso na roštilju ili u tiganju i poslužite ga sa ovim sosom koji se brzo sprema.
Sastojci
- 1 kašika ulja
- 3 mlada luka (odvojite beli i zeleni deo)
- pola kašičice soli
- 1 avokado
- 200 g grčkog jogurta
- Tortilja čips ili pita čips za posluživanje (po želji)
Priprema:
Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite beli deo mladog luka i prstohvat soli. Pržite otprilike 3 minuta, često mešajući, dok luk ne dobije boju. Prebacite prženi mladi luk u posudu srednje veličine pa dodajte avokado, jogurt i preostalu so. Dobro izmešajte da se sve sjedini, a avokado lagano zgnječite tako da vam u smesi ipak ostane malo komadića. Probajte i dodajte još začina po potrebi kao i zeleni deo mladog luka. Poslužite s tortilja čipsom ili čipsom od pita hleba.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus