Pravljenje zimnice je nezaobilazno kada dolazi jesen u svakoj domaćinskoj kući. Svi znamo da bez ajvara, turšije, pečenih paprika i šarene salate zima ne može da počne. To je nešto što svi volimo kada je napolju hladno, a stranci se uvek oduševe kada probaju domaću zimnicu.

Ove godine je obogatite sa još recepata, a jedan od njih je ova salata sa krastavcima punjena ljutim papričicama. Zanimljiva salata čiji dobar ukus će svi prepoznati. 

Ako želite da brzo ukiselite krastavce evo recepta i za to

Sastojci:

  • krastavci 
  • ljuta paprika
  • suvi peršun, ruzmarin i biber

Za preliv:

  • 1 l sirćeta
  • 2 l vode
  • 150 g soli 
  • 250 g šećera

Priprema:

Krastavac operite i skinite vrh, paprike isto i skinite peteljku. Krastavac isecite na pola i izdubite. U udubljenje stavite po 2 ljute papričice. Isecite krastava na deblje kolutove i ređajte u sterilisane tegle. Sipajte preko začine (količina po želji). Nalijte sa ohlađenim prelivom i ostavite preko noći da odstoji. Ujutru ako je potrebno dodajte još preliva ili koji krastavac.

Izvor: brzireceptiisaveti