Sezona spremanja zimnice uveliko već traje i nezamisliva je bez paprika, naročito onih pečenih i ajvara. Ali mnogim domaćicama najveću glavobolju zadaje upravo čišćenje pečenih paprika jer zahteva mnogo vremena. Ipak, postoji način kako to možete brzo i jednostavno da uradite.
Nakon što pečene paprike izvadite iz rerne, odmah ih pokrijte starom krpom, ubrusima ili providnom folijom i ostavite da odstoje 15 minuta (ako je reč o većoj količini onda može i do pola sata).
Ukoliko paprike pečete na roštilju ili ringli ubacite ih u kesu i ostavite da se potpare. Pokrivanjem vrućih paprika stvoriće se para i višak tečnosti, što će vam omogućiti da papriku lakše i brže oljuštite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus