Sezona spremanja zimnice uveliko već traje i nezamisliva je bez paprika, naročito onih pečenih i ajvara. Ali mnogim domaćicama najveću glavobolju zadaje upravo čišćenje pečenih paprika jer zahteva mnogo vremena. Ipak, postoji način kako to možete brzo i jednostavno da uradite.
Nakon što pečene paprike izvadite iz rerne, odmah ih pokrijte starom krpom, ubrusima ili providnom folijom i ostavite da odstoje 15 minuta (ako je reč o većoj količini onda može i do pola sata).
Ukoliko paprike pečete na roštilju ili ringli ubacite ih u kesu i ostavite da se potpare. Pokrivanjem vrućih paprika stvoriće se para i višak tečnosti, što će vam omogućiti da papriku lakše i brže oljuštite.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa