Sezona spremanja zimnice uveliko već traje i nezamisliva je bez paprika, naročito onih pečenih i ajvara. Ali mnogim domaćicama najveću glavobolju zadaje upravo čišćenje pečenih paprika jer zahteva mnogo vremena. Ipak, postoji način kako to možete brzo i jednostavno da uradite.

Nakon što pečene paprike izvadite iz rerne, odmah ih pokrijte starom krpom, ubrusima ili providnom folijom i ostavite da odstoje 15 minuta (ako je reč o većoj količini onda može i do pola sata).

Ukoliko paprike pečete na roštilju ili ringli ubacite ih u kesu i ostavite da se potpare. Pokrivanjem vrućih paprika stvoriće se para i višak tečnosti, što će vam omogućiti da papriku lakše i brže oljuštite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa/novosti