Zimnicu možete da napravite od bilo kog povrća. Isecite, stavite u teglu, dodajte sirće, so, šećer i vodu i imaćete ukusnu zimnicu. Možete da dodate začinsko bilje, semenke i imaćete potpuno nov i unikatan ukus zimnice. Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, mešanu salatu… Ali, Ruskinje to rade malo drugačije, tako što proprže tikvice, luk i pečurke, pomešaju sa sirćetom i majonezom i stave u sterilisane tegle. Dobićete ukusnu salatu ili prilog uz neko meso

Sastojci:

  • 1,5 kg tikvica 
  • 1/2 kg šampinjona
  • 1/2 kg crnog luka 
  • 200 g majoneza 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 5-6 čenova belog luka 
  • 2 kašičice soli 
  • 1/3 kašičice bibera 
  • 1/3 vezice peršuna
  • 120-150 ml ulja (za prženje povrća)

Priprema:

Propržite iseckante tikvice, pa izvadite na ubrus da se procede, zatim propržite iseckane pečurke, izvadite na ubrus i na kraju seckani luk. Sjedinite namirnice, pa dodajte so, biber, mleveni beli luk i sirće. Promešajte, pa sipajte majonez. Dobro sjedinite i na kraju dodajte seckani peršun. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite. 

Izvor: stvarukusa.rs