Zimnicu možete da napravite od bilo kog povrća. Isecite, stavite u teglu, dodajte sirće, so, šećer i vodu i imaćete ukusnu zimnicu. Možete da dodate začinsko bilje, semenke i imaćete potpuno nov i unikatan ukus zimnice. Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, mešanu salatu… Ali, Ruskinje to rade malo drugačije, tako što proprže tikvice, luk i pečurke, pomešaju sa sirćetom i majonezom i stave u sterilisane tegle. Dobićete ukusnu salatu ili prilog uz neko meso.
Sastojci:
- 1,5 kg tikvica
- 1/2 kg šampinjona
- 1/2 kg crnog luka
- 200 g majoneza
- 2 kašike sirćeta
- 5-6 čenova belog luka
- 2 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1/3 vezice peršuna
- 120-150 ml ulja (za prženje povrća)
Priprema:
Propržite iseckante tikvice, pa izvadite na ubrus da se procede, zatim propržite iseckane pečurke, izvadite na ubrus i na kraju seckani luk. Sjedinite namirnice, pa dodajte so, biber, mleveni beli luk i sirće. Promešajte, pa sipajte majonez. Dobro sjedinite i na kraju dodajte seckani peršun. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem