Ako vam je ćuretina suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi izbor za vas .

Sastojci:

  • 1 mala glavica kelja
  • 250 g šampinjona
  • 2 paradajza
  • glavica luka
  • čen belog luka
  • 4 kašike ulja
  • so, biber
  • veza sveže žalfije
  • 2 kašike prezli
  • 1 kg ćurećeg fileta
  • začinska paprika
  • 100 ml neutralne pavlake
  • kašika gustina

Priprema:
Odvojite 4 lista kelja i blanširajte ih 2 minuta. Očistite i iseckajte pečurke. Paradajz isecite na kockice, kao i crni i beli luk. Pečurke, crni i beli luk prodinstajte na malo ulja i začinite. Iseckajte svežu žalfiju, pa je izmešati sa prezlama. Zagrejte rernu na 180°C. Meso presecite na pola, da se dobije jedna velika šnicla, posolite i pobiberite. Iseckajte kelj na sitno i pomešajte sa mešavinom od pečuraka, pa stavite preko mesa, uvijte rolat.

Propržite rolat na dve kašike ulja, na jakoj vatri, pa ga prebacite na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni 90 minuta. Razmutite 100 ml vode sa kašikom ulja, pa posolite i sipajte začinsku papriku. Premažite time meso povremeno, tokom pečenja. Dolivajte s vremena na vreme još oko 800 ml vode.

Pomešajte u moču slatku pavlaku i gustin i servirajte kao sos uz meso.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs