Sa tikvicama može dosta jela da se napravi, ali marinirane uvek treba da imate u frižideru jer je to gotov prilog uz meso ili ribu, ali takođe i odlično predjelo jer možete da stavite krem sir i urolate.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 2 kašičice soli
  • 300 ml sirćeta
  • 250 ml maslinovog ulja
  • 5 čena belog luka
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašičice sušenog peršuna
  • 1 kašičica čilija ili tucane paprike

Priprema:

Tikvice ogulite i uz pomoć ljuštilice isecite tanke kriške, posolite (1 kašičica) i ostavite pola sata. U tiganj sipajte maslinovo ulje, oguljene, cele čenove belog luka, ostatak soli i začine. Dinstajte na laganoj vatri, ali nemojte da prekuva. Ostavite nekoliko minuta na vatri, pa izvadite beli luk.

Iscedite tikvice od viška vode, pa poređajte u teglu i nežno ih pritisnite kašikom. Prelijte ih marinadom koju ste pripremili i stavite po jedan čen belog luka u svaku teglu. Stavite tikvice u frižider preko noći. Tikvice pojedite u roku od nedelju dana.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs/punkufer.hr