Sa tikvicama može dosta jela da se napravi, ali marinirane uvek treba da imate u frižideru jer je to gotov prilog uz meso ili ribu, ali takođe i odlično predjelo jer možete da stavite krem sir i urolate.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 2 kašičice soli
- 300 ml sirćeta
- 250 ml maslinovog ulja
- 5 čena belog luka
- 2 kašičice origana
- 2 kašičice sušenog peršuna
- 1 kašičica čilija ili tucane paprike
Priprema:
Tikvice ogulite i uz pomoć ljuštilice isecite tanke kriške, posolite (1 kašičica) i ostavite pola sata. U tiganj sipajte maslinovo ulje, oguljene, cele čenove belog luka, ostatak soli i začine. Dinstajte na laganoj vatri, ali nemojte da prekuva. Ostavite nekoliko minuta na vatri, pa izvadite beli luk.
Iscedite tikvice od viška vode, pa poređajte u teglu i nežno ih pritisnite kašikom. Prelijte ih marinadom koju ste pripremili i stavite po jedan čen belog luka u svaku teglu. Stavite tikvice u frižider preko noći. Tikvice pojedite u roku od nedelju dana.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno