Interesantno predjelo koje možete da poslužite na proslava, ali i da jedete ako volite palentu.
Sastojci:
- 125 g palente
- 250 ml vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika ulja
- 125 g sira
- 50 g susama
Priprema:
Vodu posolite, sipajte ulje i stavite na ringlu da provri. Dodajte postepeno palentu i mešajte dok se ne skuva. Sklonite sa ringle, pa ostavite malo da se prohladi i dodajte usitnjeni sir, pa sve lepo sjedinite. Oblikujte kuglice i valjajte ih u susam koji je prethodno propržen u suvom tiganju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus