Interesantno predjelo koje možete da poslužite na proslava, ali i da jedete ako volite palentu.

Sastojci:

  • 125 g palente
  • 250 ml vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika ulja
  • 125 g sira
  • 50 g susama

Priprema:

Vodu posolite, sipajte ulje i stavite na ringlu da provri. Dodajte postepeno palentu i mešajte dok se ne skuva. Sklonite sa ringle,  pa ostavite malo da se prohladi i dodajte usitnjeni sir, pa sve lepo sjedinite. Oblikujte kuglice i valjajte ih u susam koji je prethodno propržen u suvom tiganju.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Tanja Đorđević