Proizvod koju svi imamo u frižideru kao spas u zadnji čas.

1. Omekšava zanoktice

Nemate vremena da odete na manikir? Potopite prste u činiju sa majonezom na 5 ili 10 minuta, zatim operite ruke da biste ih hidrirali i namažite kremu za ruke.

2. Uklanja fleke od farbe

Krečili ste stan ili farbali ogradu u dvorištu i slučajno ukapali pločice, parket ili štekere? Pre nego što se farba potpuno osuši i skori, stavite malo majoneza na fleku.  Ulje koje sadrži majonez razgrađuje ulja iz farbe, što će znatno olakšati čišćenje umrljane površine.

Pročitajte i: Najlakši način uklanjanja fleka

3. Briše fleke od vode

Zašto bi vas nervirale fleke od vode na drvenom nameštaju kada možete jednostavno da ih se rešite? Stavite dve kašike majoneza na mesto gde se nalazi fleka, uzmite ubrus i pritisnite. Ostavite nekoliko sati da deluje, a potom izglancajte čistom krpom.

4. Osvežava sobno cveće

Mnogi cvećari se koriste upravo ovim trikom: obrišu sveće blagim sapunom i vodom, a potom na papirni ubrus stave malo majoneza i obrišu listove. To će im dati svež i zdrav izgled.

Pročitajte i: Uklonite neugodne mirisa iz frižidera pomoću ovih trikova

5. Spasava večeru u zadnji čas

Gosti su na vratima, a vi nemate jaja da ispohujete meso? Uvaljajte meso tanko u majonez i prezle i spržite ga. Ukus mesa će biti isti kao da ste koristili jaja.

6. Hrani ispucale krajeve kose

Pomešajte šoljicu majoneza i kašičicu ulja od vanile za lepši miris. Umasirajte ovako dobijenu masu u suvu kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon toga operite kosu kosu hladnom vodom. Kosa će vam izgledati zdravije i biće sjajnija.

Pročitajte i: Pogledajte kako da očistite zagoreli tiganj (VIDEO)

7. Koristi se za podmazivnje

Škripe vam vrata? Namažite šrafove sa malo majoneza i papirnim ubrusom otklonite višak. Brzo i lako - problem je rešen.

8. Odlepljuje nalepnice

Ukoliko želite lako da uklonite nalepnicu sa nove kreme ili pudera, natopite je majonezom, sačekajte nekoliko minuta da majonez omekša lepak i uklonite nalepnicu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa