Jedan od bržih načina da imate ručak nakon što dođete s posla je da ispečete meso na tiganju i dodate malo povrća, ali često je meso isušeno i tvrdo. Uz nekoliko trikova možete izbeći ovaj problem, a evo i kako...
Pročitajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Marinada
Da biste dobili sočne i ukusne svinjske krmenadle, ne morate se mučiti previše, samo se malo bolje organizujte. Jedna od diretorki magazina Bon Appetit i velika zaljubljenica u hranu Carla Lalli Music preporučuje da veče pre, krmenadle stavite u salamuru. Komade mesa samo potopite u hladnu vodu s malo soli, šećera i omiljenih začina. Tako će meso biti mekše, sočnije i ukusnije.
Okrećite ih češće
Kada ih stavite na ulje, krmenadle okrećite svakih nekoliko minuta. Naime, zbog šećera će se lepo karamelizovati, pa zato meso treba češće okretati.
Dodajte maslac
Pred sam kraj pečenja uzmite malo maslaca i sitno naseckanog belog luka s malo timijana, pa ubacite sve zajedno u tiganj. Kada maslac potamni od prženja, uzmite kašiku i prelite još malo po krmenadlama. Oni će dobiti još ukusa, a usput imate i malo sosa za povrće ili neki drugi prilog.
Pročitajte i Najbolji sastojci za marinadu za meso
Ne servirajte meso odmah
Baš kao i kod pečenih komada mesa, krmenadle takođe treba malo da odstoje. Pustite ih petnaestak minuta da se sokovi rasporede, a za to vreme napravite salatu i postavite sto.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus