Jedan od bržih načina da imate ručak nakon što dođete s posla je da ispečete meso na tiganju i dodate malo povrća, ali često je meso isušeno i tvrdo. Uz nekoliko trikova možete izbeći ovaj problem, a evo i kako...
Pročitajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Marinada
Da biste dobili sočne i ukusne svinjske krmenadle, ne morate se mučiti previše, samo se malo bolje organizujte. Jedna od diretorki magazina Bon Appetit i velika zaljubljenica u hranu Carla Lalli Music preporučuje da veče pre, krmenadle stavite u salamuru. Komade mesa samo potopite u hladnu vodu s malo soli, šećera i omiljenih začina. Tako će meso biti mekše, sočnije i ukusnije.
Okrećite ih češće
Kada ih stavite na ulje, krmenadle okrećite svakih nekoliko minuta. Naime, zbog šećera će se lepo karamelizovati, pa zato meso treba češće okretati.
Dodajte maslac
Pred sam kraj pečenja uzmite malo maslaca i sitno naseckanog belog luka s malo timijana, pa ubacite sve zajedno u tiganj. Kada maslac potamni od prženja, uzmite kašiku i prelite još malo po krmenadlama. Oni će dobiti još ukusa, a usput imate i malo sosa za povrće ili neki drugi prilog.
Pročitajte i Najbolji sastojci za marinadu za meso
Ne servirajte meso odmah
Baš kao i kod pečenih komada mesa, krmenadle takođe treba malo da odstoje. Pustite ih petnaestak minuta da se sokovi rasporede, a za to vreme napravite salatu i postavite sto.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem