Kako polako dolazi septembar, pored zimnice koja se sprema, počinje i sezona slava. Jeste da je rano sada da se gleda šta može da se pripremi, ali nije na odmet da budete spremne na vreme. Salata sa tunjevinom i kuvanim jajaima je odlična kao predjelo. Ali, ovu salatu možete da jedete i kao obrok. Ne morate da čekate sezonu slava da je napravite. Poslužite sa somunom ili lepinjama. 

Sastojci:

  • 3 konzerve tunjevine ili sardine
  • 200 g sira 
  • 5 jaja 
  • 1 crni luk
  • majonez
  • so, biber

Priprema:

Ako ste uzeli sardinu usitnite je, a ako ste tunjevinu ne morate ništa da radite. Crni luk isecite sitno, a jaja skuvajte i izrendajte, kao i sir. Uzmite neku veću tacnu, pa iscedite malo majoneza po njoj, preko stavite sardinu ili tunjevinu, pa još malo majoneza, zatim crni luk i kuvana jaja. Opet ide majonet i na kraju sir. Ukrasite seckanim mladim lukom i mirođijom ili nečime po vašoj želji. 

Izvor: stvarukusa.rs