Kako polako dolazi septembar, pored zimnice koja se sprema, počinje i sezona slava. Jeste da je rano sada da se gleda šta može da se pripremi, ali nije na odmet da budete spremne na vreme. Salata sa tunjevinom i kuvanim jajaima je odlična kao predjelo. Ali, ovu salatu možete da jedete i kao obrok. Ne morate da čekate sezonu slava da je napravite. Poslužite sa somunom ili lepinjama.
Sastojci:
- 3 konzerve tunjevine ili sardine
- 200 g sira
- 5 jaja
- 1 crni luk
- majonez
- so, biber
Priprema:
Ako ste uzeli sardinu usitnite je, a ako ste tunjevinu ne morate ništa da radite. Crni luk isecite sitno, a jaja skuvajte i izrendajte, kao i sir. Uzmite neku veću tacnu, pa iscedite malo majoneza po njoj, preko stavite sardinu ili tunjevinu, pa još malo majoneza, zatim crni luk i kuvana jaja. Opet ide majonet i na kraju sir. Ukrasite seckanim mladim lukom i mirođijom ili nečime po vašoj želji.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno