Kada su napolju velike vrućine mrzi nas da stojimo pored šporeta i da kuvamo neka komplikovana jela. Želimo brze obroke koji će nas zasititi i za čiju pripremu nam treba 15 minuta. Ova salata je takvo jelo. Obavezno isprobajte jer je odličan izbor i kada ste u gužvi. 

Jedino palite šporet da kratko skuvate jaja i to je to. Ostali sastojci se iseku i pomešaju. Uživaćete u osvežavajućem ukusu. Možete da je služite sa parčetom hleba ili somuna. Ako niste ljubitelj ovakvih salata, onda predlažemo da napravite sada već čuvenu cezar salatu ili možda salatu sa biftekom, ako biste da malo promenite. 

Sastojci:

  • 400-450 g kupusa 
  • 1 krastavac
  • 2 kuvana jajeta 
  • 185 g tunjevine 
  • peršun, mirođija
  • mladi luk 
  • 1 kašičica soli 
  • 3 kašike majoneza 
  • 3 kašike kisele pavlake 
  • 1 kašičica senfa 

Priprema:

Kupus izrendajte, a krastavce, jaja, peršun, mirođiju i mladi luk iseckajte. Sve sipajte u činiju za salatu. Tunjevinu sipajte u drugu posudu, malo viljuškom zgnječite, pa dodajte pavlaku, majonez, senf i so. Dobro sjedinite. Sipajte preko ostalih sastojka i dobro promešajte. 

Izvor: stvarukusa.rs