Kada su napolju velike vrućine mrzi nas da stojimo pored šporeta i da kuvamo neka komplikovana jela. Želimo brze obroke koji će nas zasititi i za čiju pripremu nam treba 15 minuta. Ova salata je takvo jelo. Obavezno isprobajte jer je odličan izbor i kada ste u gužvi.
Jedino palite šporet da kratko skuvate jaja i to je to. Ostali sastojci se iseku i pomešaju. Uživaćete u osvežavajućem ukusu. Možete da je služite sa parčetom hleba ili somuna. Ako niste ljubitelj ovakvih salata, onda predlažemo da napravite sada već čuvenu cezar salatu ili možda salatu sa biftekom, ako biste da malo promenite.
Sastojci:
- 400-450 g kupusa
- 1 krastavac
- 2 kuvana jajeta
- 185 g tunjevine
- peršun, mirođija
- mladi luk
- 1 kašičica soli
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Kupus izrendajte, a krastavce, jaja, peršun, mirođiju i mladi luk iseckajte. Sve sipajte u činiju za salatu. Tunjevinu sipajte u drugu posudu, malo viljuškom zgnječite, pa dodajte pavlaku, majonez, senf i so. Dobro sjedinite. Sipajte preko ostalih sastojka i dobro promešajte.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus