Sigurni smo da do sada piletinu niste kuvali sa koka-kolom. Kako biste dobili sočne i karamelizovane batake isprobajte ovaj neverovatan sos. Ne treba vam puno sastojka i brzo se pravi. Možete da poslužite sa pirinčem ili krompirom po važoj želji.
Takođe, ovako pripremljene batake možete da služite i sa parčetom hleba i osvežavajućom salatom. Isprobajte da ih krčkate u koka-koli, soja sosu i luku. Rezultat je neverovatan.
Sastojci:
- 3-4 bataka
- 400 ml koka kole
- 1 crni luk
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike šećera
Priprema:
Crni luk propržite na ulju, a zatim dodajte soja sos koji ste pomešali sa šećerom. Kratko krčkajte, pa dodajte batake. Pecite 2-3 minuta na visokoj temperaturi i onda sipajte koka kolu. Krčkajte nekih 35 minuta, a onda servirajte batak i preko sipajte malo karamelizovanog luka.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus