Pomfrit je jedan od priloga koji niko nikada neće odbiti. Može da se jede i zasebno, ali i kao prilog nekom mesu. Najbolje ide sa ćevapima, a sada originalne ćevape možete da spremite i kod kuće. Još kada poslužite i šopsku salatu, nema većeg užitka.
Trik je toliko jednostavan, ali vam sigurno nikada nije palo na pamet da ovako spremate krompir. Napravite smesu od jaja, mleka, začina i uvaljajte krompir, pa dodajte i skrob. Nikad hrskaviji pomfrit niste jeli. Ako ne volite kravlje mleko napravite kod kuće mleko od pistaća.
Sastojci:
- krompir
- 1 žumance
- 100 ml mleka
- tucana paprika
- muskatni oraščić
- 50 g kukuruznog skroba
Priprema:
Krompir isecita kao za pomfrit i kratko kuvajte. Pomešajte žumance, začine, mleko i dobro sjedinite. Uvaljajte krompir u tu smesu, pa dodajte skrob. Prstima lepo izmešajte i ispržite kao regularan pomfrit.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus