Pomfrit je jedan od priloga koji niko nikada neće odbiti. Može da se jede i zasebno, ali i kao prilog nekom mesu. Najbolje ide sa ćevapima, a sada originalne ćevape možete da spremite i kod kuće. Još kada poslužite i šopsku salatu, nema većeg užitka. 

Trik je toliko jednostavan, ali vam sigurno nikada nije palo na pamet da ovako spremate krompir. Napravite smesu od jaja, mleka, začina i uvaljajte krompir, pa dodajte i skrob. Nikad hrskaviji pomfrit niste jeli. Ako ne volite kravlje mleko napravite kod kuće mleko od pistaća.

Sastojci:

  • krompir 
  • 1 žumance 
  • 100 ml mleka 
  • tucana paprika 
  • muskatni oraščić
  • 50 g kukuruznog skroba 

Priprema:

Krompir isecita kao za pomfrit i kratko kuvajte. Pomešajte žumance, začine, mleko i dobro sjedinite. Uvaljajte krompir u tu smesu, pa dodajte skrob. Prstima lepo izmešajte i ispržite kao regularan pomfrit. 

Izvor: stvarukusa.rs