Pomfrit je jedan od priloga koji niko nikada neće odbiti. Može da se jede i zasebno, ali i kao prilog nekom mesu. Najbolje ide sa ćevapima, a sada originalne ćevape možete da spremite i kod kuće. Još kada poslužite i šopsku salatu, nema većeg užitka.
Trik je toliko jednostavan, ali vam sigurno nikada nije palo na pamet da ovako spremate krompir. Napravite smesu od jaja, mleka, začina i uvaljajte krompir, pa dodajte i skrob. Nikad hrskaviji pomfrit niste jeli. Ako ne volite kravlje mleko napravite kod kuće mleko od pistaća.
Sastojci:
- krompir
- 1 žumance
- 100 ml mleka
- tucana paprika
- muskatni oraščić
- 50 g kukuruznog skroba
Priprema:
Krompir isecita kao za pomfrit i kratko kuvajte. Pomešajte žumance, začine, mleko i dobro sjedinite. Uvaljajte krompir u tu smesu, pa dodajte skrob. Prstima lepo izmešajte i ispržite kao regularan pomfrit.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem