Dugo ste tražili idealan recept sa kojim ćete spremiti sočne pileće batake. E pa više ne morate da tražite, mi vam predlažemo najbolji način za pripremu. Za njihov sočan ukus zaslužan je paradajz sok i povrće u kom se dinstaju. Morate da isprobate ovaj recept.
Možete da ga poslužite sa salatom jer se dinsta u povrću, pa vam ne treba prilog, ali i sa parčetom domaćeg hleba ili somuna.
Sastojci:
- 1 kašika masti
- 4-5 bataka
- 2 glavice crvenog luka, naseckan
- 5 šargarepe, isečenih na kolutove
- 3 manja korena celera, naseckan
- 3 srednja paradajza oljuštena i iseckana
- so biber i suvi začin po ukusu
- senf i origano ko želi
Priprema:
Na ugrejanoj masti ispecite piletinu. Zatim izvadite i ostavite sa strane. U istom tiganju dinstajte luk, pa dodajte šargarepu i celer. Sipajte paradajz i vodu, promešajte, pa vratite piletinu. Posolite, pobiberite, začinite i ostavite da se lagano krčka dok piletina ne omekša. Ako volite više softa dolijte još vode.
Recept poslala Tanja Đorđević
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs
Najbolji rolat sa pistaćima i malinama
Umesto kolača napravite čokoladu za Uskrs
Tiramisu uskršnje jaje