Dugo ste tražili idealan recept sa kojim ćete spremiti sočne pileće batake. E pa više ne morate da tražite, mi vam predlažemo najbolji način za pripremu. Za njihov sočan ukus zaslužan je paradajz sok i povrće u kom se dinstaju. Morate da isprobate ovaj recept.
Možete da ga poslužite sa salatom jer se dinsta u povrću, pa vam ne treba prilog, ali i sa parčetom domaćeg hleba ili somuna.
Sastojci:
- 1 kašika masti
- 4-5 bataka
- 2 glavice crvenog luka, naseckan
- 5 šargarepe, isečenih na kolutove
- 3 manja korena celera, naseckan
- 3 srednja paradajza oljuštena i iseckana
- so biber i suvi začin po ukusu
- senf i origano ko želi
Priprema:
Na ugrejanoj masti ispecite piletinu. Zatim izvadite i ostavite sa strane. U istom tiganju dinstajte luk, pa dodajte šargarepu i celer. Sipajte paradajz i vodu, promešajte, pa vratite piletinu. Posolite, pobiberite, začinite i ostavite da se lagano krčka dok piletina ne omekša. Ako volite više softa dolijte još vode.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus