Dugo ste tražili idealan recept sa kojim ćete spremiti sočne pileće batake. E pa više ne morate da tražite, mi vam predlažemo najbolji način za pripremu. Za njihov sočan ukus zaslužan je paradajz sok i povrće u kom se dinstaju. Morate da isprobate ovaj recept. 

Možete da ga poslužite sa salatom jer se dinsta u povrću, pa vam ne treba prilog, ali i sa parčetom domaćeg hleba ili somuna

Sastojci:

  • 1 kašika masti
  • 4-5 bataka 
  • 2 glavice crvenog luka, naseckan
  • 5 šargarepe, isečenih na kolutove
  • 3 manja korena celera, naseckan
  • 3 srednja paradajza oljuštena i iseckana
  • so biber i suvi začin po ukusu
  • senf i origano ko želi

Priprema:

Na ugrejanoj masti ispecite piletinu. Zatim izvadite i ostavite sa strane. U istom tiganju dinstajte luk, pa dodajte šargarepu i celer. Sipajte paradajz i vodu, promešajte, pa vratite piletinu. Posolite, pobiberite, začinite i ostavite da se lagano krčka dok piletina ne omekša. Ako volite više softa dolijte još vode.

Recept poslala Tanja Đorđević