Leti najviše volimo laganu hranu koja se brzo priprema. Umesto raznih obrok salata vi isprobajte ovaj recept. Makarone, kao i razni recepti sa testeninom nam stižu iz Italije, a oni su poznati kao veliki gurmani.
Sve što treba da uradite je da obarite makarone, proprižite povrće i onda sve to dodate u bešamel sos. Za sve to će vam trebati nekih 20 minuta. Saznajte i vi zašto je preko 30 miliona ljudi oduševljeno ovim receptom. A posle ovog fantastičnog ručka zasladite se čuvenom italijanskom poslasticom - pana kotom.
Sastojci:
- makarone
- 1 čen belog luka
- narezana paprika, po želji količina
- seckana šargarepa, po želji količina
- 1 kašika putera
- 2 kašičice brašna
- 1,5 šolja mleka
- 1 kašičica tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Skuvajte makarone i procedite. Zatim u tiganju na malo ulja propržite seckani beli luk, pa dodajte papriku, šargarepu i kukuruz. Kratko propržite i onda izvadite iz tiganja. U istom tiganju istopite puter, dodajte brašno i promešajte dobro, pa sipajte mleko. Non stop mešajte, pa kada proključa dodajte začine, opet malo krčajte, pa vratite povrće i makarone. Promešajte da se sve sjedini i još kratko krčkajte.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus