Leti najviše volimo laganu hranu koja se brzo priprema. Umesto raznih obrok salata vi isprobajte ovaj recept. Makarone, kao i razni recepti sa testeninom nam stižu iz Italije, a oni su poznati kao veliki gurmani. 

Sve što treba da uradite je da obarite makarone, proprižite povrće i onda sve to dodate u bešamel sos. Za sve to će vam trebati nekih 20 minuta. Saznajte i vi zašto je preko 30 miliona ljudi oduševljeno ovim receptom. A posle ovog fantastičnog ručka zasladite se čuvenom italijanskom poslasticom - pana kotom

Sastojci:

  • makarone 
  • 1 čen belog luka
  • narezana paprika, po želji količina 
  • seckana šargarepa, po želji količina 
  • 1 kašika putera
  • 2 kašičice brašna 
  • 1,5 šolja mleka 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • so, biber

Priprema: 

Skuvajte makarone i procedite. Zatim u tiganju na malo ulja propržite seckani beli luk, pa dodajte papriku, šargarepu i kukuruz. Kratko propržite i onda izvadite iz tiganja. U istom tiganju istopite puter, dodajte brašno i promešajte dobro, pa sipajte mleko. Non stop mešajte, pa kada proključa dodajte začine, opet malo krčajte, pa vratite povrće i makarone. Promešajte da se sve sjedini i još kratko krčkajte. 

Izvor: stvarukusa.rs