Izrada domaćeg mleka od pistaća je jednostavna i priprema se slično kao i bademovo mleko. Jedina razlika je u tome što morate namočiti i oguliti pistaće kako biste dobili svetlije zeleno mleko.
Neobavezni dodaci:
- Javorov sirup ili nektar od agave su odlični alternativni prirodni zaslađivači
- Ekstrakt domaće vanile - dodajte vanilu u mleko za slađi ukus
Mleko od pistaća možete kombinovati sa drugim ukusima desertnih proizvoda uključujući ružinu vodu, vodu cveta naranče, kardamom itd.
Sastojci:
- pistaći
- filtrirana voda
Priprema:
Namočite pistaće u vodu šest sati ili preko noći. Po želji, zatim možete oguliti pistaće kako biste dobili svetlo zeleno mleko. Izblendirajte pistaće, ali grubo, nikako ne smeju da se pretvore u kašu ili pastu. Kad su orašasti plodovi spremni, dodajte vodu, pa ponovo izblendirajte. Procedite dobijenu tečnost kroz gazu ili filter. Mleko možete sipati u bocu i čuvati u frižideru do pet dana. Samo pre upotrebe dobro protresite i promućkajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem