Izrada domaćeg mleka od pistaća je jednostavna i priprema se slično kao i bademovo mleko. Jedina razlika je u tome što morate namočiti i oguliti pistaće kako biste dobili svetlije zeleno mleko.

Neobavezni dodaci:

  • Javorov sirup ili nektar od agave su odlični alternativni prirodni zaslađivači
  • Ekstrakt domaće vanile - dodajte vanilu u mleko za slađi ukus

Mleko od pistaća možete kombinovati sa drugim ukusima desertnih proizvoda uključujući ružinu vodu, vodu cveta naranče, kardamom itd.

Sastojci:

  • pistaći
  • filtrirana voda

Priprema:

Namočite pistaće u vodu šest sati ili preko noći. Po želji, zatim možete oguliti pistaće kako biste dobili svetlo zeleno mleko. Izblendirajte pistaće, ali grubo, nikako ne smeju da se pretvore u kašu ili pastu. Kad su orašasti plodovi spremni, dodajte vodu, pa ponovo izblendirajte. Procedite dobijenu tečnost kroz gazu ili filter. Mleko možete sipati u bocu i čuvati u frižideru do pet dana. Samo pre upotrebe dobro protresite i promućkajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr