Domaću supu je veoma važno da jedete zimi, ne samo da lepo greje već i štiti organizam od prehlada i virusa. Probajte ovaj recept iz bakine kuhinje, garantujemo da će vas knedle oduševiti!

Sastojci:

  • 600 g pilećih krilaca
  • 2 šargarepe
  • manji celer
  • 1 paškanat
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 5-6 kašika griza
  • 1 veće jaje
  • malo ulja
  • so, biber, peršun list

Priprema:

U šerpu narendati pola šargarepe pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvati oko 50 min. Pola sata pre nego što se supa skuva razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom pa dodati žumance i polako promešati.

Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu. Poklopiti i ostaviti dva minuta da lagano vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti.