Domaću supu je veoma važno da jedete zimi, ne samo da lepo greje već i štiti organizam od prehlada i virusa. Probajte ovaj recept iz bakine kuhinje, garantujemo da će vas knedle oduševiti!
Sastojci:
- 600 g pilećih krilaca
- 2 šargarepe
- manji celer
- 1 paškanat
- 1 mala glavica crnog luka
- 5-6 kašika griza
- 1 veće jaje
- malo ulja
- so, biber, peršun list
Priprema:
U šerpu narendati pola šargarepe pa je malo propržiti, sipati vodu oko 3 l. Dodati krilca, sve ostalo povrće i kuvati oko 50 min. Pola sata pre nego što se supa skuva razbiti jaje, odvojiti belance, posoliti pa ga dobro umutiti viljuškom ili mikserom pa dodati žumance i polako promešati.
Dodati 5-6 kašika griza i polako okretati špatulom i mešati. Izravnati i ostaviti bar 30 min da griz nabubri. Malu kašičicu umočiti u supu i zahvatiti malo griza i spuštati u supu. Poklopiti i ostaviti dva minuta da lagano vri. Dodati peršunov list, so biber. Isključiti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus