Bez domaće supe ne može da se zamisli pravi porodični ručak. Pored supe sa rezancima, treba da znate da spremite i supu sa knedlama, kao i belu i paradajz čorbu. Domaća supa sa knedlama nas vraća u detinjstvo kada smo je jeli kod bake na ručku. Posle toga se obično posluživalo meso i kromipr, a na kraju dobijemo domaći kolač kao što je štrudla ili žuti kolač sa voćem.
Sastojci:
- piletina
- griz
- peršun, paškanat, šargarepa i celer
- 1 jaje
- prašak za pecivo
- luk
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Stavite piletinu u vodu, posolite i ostavite da proključa. Nakon toga sinite penu, pa dodajte povrće i kuvajte još nekih 40 minuta do sat vremena.
Za knedle: Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Stavite vodu da proključa i malo je posolite. Pokvasite kašičicu i uzimajte smesu za knedle i sipajte u šerpu. Kuvajte ih 10 minuta, a zatim sipajte čašu hladne vode i kuvajte još 7 minuta poklopljeno.
Procedite supu, dodajte peršun i knedle. Ostavite još kratko da se kuva i supa je spremna.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem