Bez domaće supe ne može da se zamisli pravi porodični ručak. Pored supe sa rezancima, treba da znate da spremite i supu sa knedlama, kao i belu i paradajz čorbu. Domaća supa sa knedlama nas vraća u detinjstvo kada smo je jeli kod bake na ručku. Posle toga se obično posluživalo meso i kromipr, a na kraju dobijemo domaći kolač kao što je štrudla ili žuti kolač sa voćem. 

Sastojci:

  • piletina
  • griz
  • peršun, paškanat, šargarepa i celer
  • 1 jaje
  • prašak za pecivo 
  • luk 
  • 1 kašika maslinovog ulja 

Priprema:

Stavite piletinu u vodu, posolite i ostavite da proključa. Nakon toga sinite penu, pa dodajte povrće i kuvajte još nekih 40 minuta do sat vremena. 
Za knedle: Umutite jaje, dodajte malo soli i vode. Zatim dodajte griz i sjedinite sve. Na kraju dodajte i maslinovo ulje. Stavite vodu da proključa i malo je posolite. Pokvasite kašičicu i uzimajte smesu za knedle i sipajte u šerpu. Kuvajte ih 10 minuta, a zatim sipajte čašu hladne vode i kuvajte još 7 minuta poklopljeno. 

Procedite supu, dodajte peršun i knedle. Ostavite još kratko da se kuva i supa je spremna.