Paradajz čorba, jelo staro, obično, jeftino i sasvim jednostavno za pripremu.
Sastojci:
- 1 l kuvanog paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica šećera
- 1 grančica svežeg bosiljka (ili 1 kašika suvog)
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Na ulju propržiti kašiku brašna da porumeni. Dodati kuvani paradajz. Kada prokuva dodati so, šećer, biber, bosiljak.
Kuvati oko 15 minuta. Po ukusu može se dodati pirinač ili testenina, ali nije obavezno.
Servirati ukrašeno nekim svežim začinskim biljem (bosiljkom ili rukolom).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako Turci prave sarmu od kelja?
Posna pita sa pečurkama
Posna reforma torta
Najukusniji kiš sa povrćem
Kako da napravite posnu rusku salatu