Zdrava i ukusna čorba od karfiola biće odlična uvertira vašem ručku.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- so
- 1 kašika putera
- 4 kašike brašna
- 2,5 l bistre supe
- 3 žumanceta
- 1 kašika hladne vode
- biber
- 3 kašike narendanog gojera ili starog kačkavalja
- kriške nasečenog ražanog hleba premazane puterom
Priprema:
1. Očistite karfiol, operite i stavite u šerpu. Prelijte kipućom posoljenom vodom (1 kašika na litar vode) i kuvajte na tihoj vatri pola sata (dok karfiol ne omekša, ali ne previše). Ocedite ga i sačuvajte šoljicu tečnosti. Zatim rastavite karfiol na cvetiće, stavite ih u zagrejanu činiju za supu i držite na toplom mestu.
2. U šerpi od tri litre napravite bledu zapršku od putera i brašna. Prelijte supom i vodom od karfiola, pustite da provri i kuvajte tri minuta mešajući. Razmutite žumanca sa kašikom hladne vode, dodajte ¼ šoljice tople čorbe, sipajte postepeno u šerpu i mešajte dok ne provri. Na kraju dodajte biber i rendani sir. Gotovu čorbu sipajte u činiju preko karfiola.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem