Rolati spadaju u predjela koja se lako prave, a na trpezi izgledaju svečano i glamurozno. Obično ih pravimo za slave, rođendane, praznike. Mogu se kombinovati sa različitim vrstama povrća, namaza, mesa. Kore možete praviti sami ili koristiti one gotove za pitu.
Sastojci:
- 1/2 kg gotovih kora za pitu
- 1kg belog mesa
- 6 jaja
- 2 pakovana kisele pavlake od 400g
- brašno
- ulje za prženje
- slanina po želji
Priprema:
Iseckati slaninu i meso i propržiti. Kore za pitu mazati pavlakom i na svaku treću koru stavljati meso.Podelite rolat na pola i urolajte u krpu, zatim stavite u zamrzivač na pola sata da se stegne.Prvo jedan deo rolata pa drugi. Secite na parčiće debljine prsta i uvaljajte u brašno i jaja pa pržite. Prijatno!
Recept poslala Milena Pejović
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus