Rolati spadaju u predjela koja se lako prave, a na trpezi izgledaju svečano i glamurozno. Obično ih pravimo za slave, rođendane, praznike. Mogu se kombinovati sa različitim vrstama povrća, namaza, mesa. Kore možete praviti sami ili koristiti one gotove za pitu.

Sastojci:

  • 1/2 kg gotovih kora za pitu
  • 1kg belog mesa
  • 6 jaja 
  • 2 pakovana kisele pavlake od 400g
  • brašno
  • ulje za prženje
  • slanina po želji

Priprema:

Iseckati slaninu i meso i propržiti. Kore za pitu mazati pavlakom i na svaku treću koru stavljati meso.Podelite rolat na pola i urolajte u krpu, zatim stavite u zamrzivač na pola sata da se stegne.Prvo jedan deo rolata pa drugi. Secite na parčiće debljine prsta i uvaljajte u brašno i jaja pa pržite. Prijatno!

Recept poslala Milena Pejović