Uštipke od kupusa možete da služite u bilo kojoj prilici, jer mogu za ručak uz neki prilog, mogu za večeru, ali mogu i kao užina ili posluženje za goste. Možete da napravite i neki zanimljiv sos ili samo da pomešate pavlaku, majonez i začine, pa tako da služite. Uživaćete u ukusu jer ste do sada pravili klasične uštipke od testa, ali i uštipke od mlevenog mesa koji su poznat leskovački specijalitet, a sada isprobajte novu i zanimljivu verziju sa kupusom.
Sastojci:
- 1/2 kg svežeg kupusa
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- so i biber
- beli luk u prahu, majčine dušice, korijandera
- 1/2 zelene paprike
- peršun
- malo prazilika
- 2 kašike brašna
- 100 g graška (smrznutog ili u konzervi)
Priprema:
Kupus isecite na trake, pa prelijte mlekom i kuvajte dok ne proključa. Procedite kupus, a zatim u njega dodajte jaja, začine, seckanu papriku, praziluk i peršun. Sjedinite, pa dodajte brašno i dobro promešajte. Ako želite možete da dodate i grašak. Zatim u tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte po kašiku dobijene smese i pecite dok ne bude gotovo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus