Uštipke od kupusa možete da služite u bilo kojoj prilici, jer mogu za ručak uz neki prilog, mogu za večeru, ali mogu i kao užina ili posluženje za goste. Možete da napravite i neki zanimljiv sos ili samo da pomešate pavlaku, majonez i začine, pa tako da služite. Uživaćete u ukusu jer ste do sada pravili klasične uštipke od testa, ali i uštipke od mlevenog mesa koji su poznat leskovački specijalitet, a sada isprobajte novu i zanimljivu verziju sa kupusom.
Sastojci:
- 1/2 kg svežeg kupusa
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- so i biber
- beli luk u prahu, majčine dušice, korijandera
- 1/2 zelene paprike
- peršun
- malo prazilika
- 2 kašike brašna
- 100 g graška (smrznutog ili u konzervi)
Priprema:
Kupus isecite na trake, pa prelijte mlekom i kuvajte dok ne proključa. Procedite kupus, a zatim u njega dodajte jaja, začine, seckanu papriku, praziluk i peršun. Sjedinite, pa dodajte brašno i dobro promešajte. Ako želite možete da dodate i grašak. Zatim u tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte po kašiku dobijene smese i pecite dok ne bude gotovo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem