Pravo je vreme da pored standardne zimnice kao što su ajvar, džem, kiseli krastavčići napravite i ljute papričice. Predstavljamo vam način kiseljenja u flaši, koji je brz, jednostavan i, najbolje od svega, efikasan. Za samo 7 dana imaćete savršeno ukuseljene papričice koje možete jesti kao dodatak bilo kom obroku.

Sastojci:

  • 500 g zelenih papričica
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašičica soli pro flaši
  • 1 kašičica šećera po flaši
  • pola čaše jabukovog sirćeta po flaši
  • pola čaše ulja po flaši
  • 1 mala kriška limuna po flaši

Priprema:

Papričice operite, skinite peteljke i dobro osušite krpom. Prececite ih na 3-4 dela. Beli luk očistite i takođe isecite na manje delove. Uzmite prazne plastične flaše od 0.5 l i ubacite papričice i malo belog luka. U svaku flašu ubacite preostale sastojke koliko je naznačeno po flaši. Zatvorite flaše pa malo protresite. Položite flaše horizontalno pa ih kotrljajte napred nazad kako bi se sastojci sjedinili. To ponavljajte par puta dnevno. Kotrljanje ponavljajte 3 dana. Videćete kako papričice postaju žute. Nakon nedelju dana papričice su spremne za konzumiranje. Kada želite da ih probate samo rasecite flašu i sadržaj sipajte u teglu. Nakon toga čuvajte teglu u frižideru.