Sve domaćice koje spremaju zimnicu znaju da se ponekad dugotrajan proces itekako isplati onda kada otvore prvu teglu i probaju svojih ruku delo.
Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice čine ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne. Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija tegli. Zato, ako želite da pripremite zimnicu dobro pripazite da vaše tegle budu spremne za to.
Evo saveta poznatog kuvara Džejmija Olivera:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i u nju stavite dobro oprane tegle koje ste složili na tepsiju. Tegle ne smeju da se dodiruju. Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i ukoliko treba da ih pomerate koristite sterilizovanu hvataljku kako ne biste upropastili sav trud.
Poklopce takođe morate sterilizovati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizovani izvadite ih hvataljkom.
Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.