Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice čine ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne. Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija tegli. Zato, ako želite da pripremite zimnicu dobro pripazite da vaše tegle budu spremne za to.
Evo saveta poznatog kuvara Džejmija Olivera:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i u nju stavite dobro oprane tegle koje ste složili na tepsiju. Tegle ne smeju da se dodiruju. Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i ukoliko treba da ih pomerate koristite sterilizovanu hvataljku kako ne biste upropastili sav trud.
Poklopce takođe morate sterilizovati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizovani izvadite ih hvataljkom.
Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem