Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice čine ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne. Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija tegli. Zato, ako želite da pripremite zimnicu dobro pripazite da vaše tegle budu spremne za to.
Evo saveta poznatog kuvara Džejmija Olivera:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i u nju stavite dobro oprane tegle koje ste složili na tepsiju. Tegle ne smeju da se dodiruju. Nakon 10 minuta izvadite iz rerne i ukoliko treba da ih pomerate koristite sterilizovanu hvataljku kako ne biste upropastili sav trud.
Poklopce takođe morate sterilizovati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizovani izvadite ih hvataljkom.
Pogledajte u videu kako izgleda ceo postupak.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus