Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.
Tajna je u marinadi
Kako se ispostavilo, mleveno meso je potrebno marinirati. Dakle, najbolje je uzeti dobro samleveno mleveno meso, po mogućstvu mešano (pola svinjsko, pola juneće). Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 - 5 sati da se marinira.
Na samom kraju u mleveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem