Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.
Tajna je u marinadi
Kako se ispostavilo, mleveno meso je potrebno marinirati. Dakle, najbolje je uzeti dobro samleveno mleveno meso, po mogućstvu mešano (pola svinjsko, pola juneće). Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 - 5 sati da se marinira.
Na samom kraju u mleveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus