Poslužite sa pire krompir i obrok je spreman.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 veliko jaje
- 100 g pirinča
- 2 kašike prezli
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- ½ svežnja peršuna
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 dcl mineralne vode
- so, biber
Za sos:
- 250 g šampinjona
- 1 šargarepa
- 1 glavica luka
- 100 g celera
- 1 dcl belog vina
- 2 dcl bujona
- 1 čen belog luka
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- so, biber
- 1 kašičica kurkume (po želji)
Priprema:
Pirinač stavite da se kuva i na pola kuvanja procedite. Luk i peršun sitno iseckajte. Kad se pirinač ohladi, dodajte i ostale sastojke sve sastojke, sjedinite i ostavite pola sata u frižideru.
Od smese napravite loptice i kratko propržite. U istom tiganju propržite iseckani luk, šargarepu i celer (sastojci za sos). Kada povrće omekša, dodajte seckane pečurke i beli luk. Sipajte vino i bujon, začinite, pa vratite ćufte. Neka se krčka na nižoj temperaturi oko 20 minuta. Ako je potrebno sipajte još vode. Pred kraj dodajte pavlaku za kuvanje i poslužite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs/punkufer.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom