Poslužite sa pire krompir i obrok je spreman.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 veliko jaje
  • 100 g pirinča
  • 2 kašike prezli
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • ½ svežnja peršuna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 dcl mineralne vode
  • so, biber

Za sos:

  • 250 g šampinjona
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 100 g celera
  • 1 dcl belog vina
  • 2 dcl bujona
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • so, biber
  • 1 kašičica kurkume (po želji)

Priprema:

Pirinač stavite da se kuva i na pola kuvanja procedite. Luk i peršun sitno iseckajte. Kad se pirinač ohladi, dodajte i ostale sastojke sve sastojke, sjedinite i ostavite pola sata u frižideru.

Od smese napravite loptice i kratko propržite. U istom tiganju propržite iseckani luk, šargarepu i celer (sastojci za sos). Kada povrće omekša, dodajte seckane pečurke i beli luk. Sipajte vino i bujon, začinite, pa vratite ćufte. Neka se krčka na nižoj temperaturi oko 20 minuta.  Ako je potrebno sipajte još vode. Pred kraj dodajte pavlaku za kuvanje i poslužite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs/punkufer.hr