Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su jedan od omiljenih obroka skoro svakoga. Sada probajte da ih napravite na malo drugačiji način, garantujemo da će vam se svideti. Napravite ćufte, pa ih onda zapecite sa sirom i paradajz sosom. Ovako pripremljene ćufte možete da služite sa pirinčem, makaronama ili nečim po vašem izboru.
Nakon ovako dobrog obroka počastite sebe i porodicu sa brzinskim kolačem koji se ne peče.
Sastojci:
- 1 manja glavica luka
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- 50 g parmezana
- 600 g mlevenog mesa
- 1/2 šoljice prezli
- 1 veliko jaje
- 220 g mocarele
- 600 ml paradajz sosa
Priprema:
U nauljenu posudu stavite iseckani luk, beli luk, peršun i parmezan, pa dodajte mleveno meso, prezle i začine po želji. Sjedinite. Tepsiju u kojoj ćete peći stavite pola količine paradajz sosa i pola narendane mocarele. Oblikujte ćufte, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte preostali paradajz sos i narendanu mocarelu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 35-40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus