Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su jedan od omiljenih obroka skoro svakoga. Sada probajte da ih napravite na malo drugačiji način, garantujemo da će vam se svideti. Napravite ćufte, pa ih onda zapecite sa sirom i paradajz sosom. Ovako pripremljene ćufte možete da služite sa pirinčem, makaronama ili nečim po vašem izboru.
Nakon ovako dobrog obroka počastite sebe i porodicu sa brzinskim kolačem koji se ne peče.
Sastojci:
- 1 manja glavica luka
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- 50 g parmezana
- 600 g mlevenog mesa
- 1/2 šoljice prezli
- 1 veliko jaje
- 220 g mocarele
- 600 ml paradajz sosa
Priprema:
U nauljenu posudu stavite iseckani luk, beli luk, peršun i parmezan, pa dodajte mleveno meso, prezle i začine po želji. Sjedinite. Tepsiju u kojoj ćete peći stavite pola količine paradajz sosa i pola narendane mocarele. Oblikujte ćufte, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte preostali paradajz sos i narendanu mocarelu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 35-40 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem