Ako volite pikantnu piletinu izaberite ovaj recept za ručak. Belo meso se proprži u tiganju, a zasebno se napravi malo pikantniji sos i onda se zajedno krčka. Kremasto i sočno, nećete moći da prestanete da jedete. Ovaj recept je toliko popularan na YouTube-u da ga je pogledalo preko 30 miliona ljudi. 

Saznajte i vi zašto su svi oduševljeni ovakivim načinom pripreme. Možete da poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, jer kad umuljate prilog u ovaj fantastični sos dobićete čaroban ručak za celu porodicu. 

Sastojci:

Za piletinu:

  • 300 g pilećeg filea
  • 1 kašika paste od belog luka i đumbira
  • 1 kašika čilija u prahu

Za sos:

  • 500 g paradajza 
  • 100 g crnog luka
  • 1 kašika paste od belog luka
  • 50 g indijskog oraha
  • 1/2 kašičice garam masale
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike čilija u prahu
  • 2 pune kašike putera
  • 2 kašike pavlake
  • 1,5 kašičice sirćeta 

Priprema:

Isecite meso i sipajte preko pastu od đumbira i belog luka, čili i so. Dobro sjedinite i ostavite da se marinira 15-20 minuta. U dobro zagrejanom tiganju na malo ulja ispržite meso, pa izvadite i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte iseckani crni luk i puter, pa kada se luk isprži dodajte isečeni paradajz i indijske orahe. Sipajte malo vode i paste od belog luka. Začinite, pa dodajte i sirće i šećer promešajte i krčkajte nekih 15-20 minuta. Štapnim mikserom napravite pire, pa procedite i vratite u tiganj. Dodajte puter i pavlaku. Promešajte i vratite meso unutra, ostavite da se kuva još par minuta. 

Pasta od belog luka i đumbira: Oljuštite đumbir i isecite ga na kockice veličine čena. U blender stavite čenove belog luka i đumbira. Treba da bude ista količina. Zatim posolite i izblendirajte. Dodajte malo maslinovog ulja i nastavite da blendate dok ne dobijete homogenu smesu. 

Izvor: stvarukusa.rs