Belo meso mora da se pripremi na određeni način kako ne bi bilo suvo. Sa ovim receptom nema greške jer dobijate sočno i ukusno meso. Piletinu treba da isečete po dužini, a zatim da napunite sa kuvanim jajima i zdenka sirom. Kada zapečete u rerni dobijete najbolje punjeno belo meso. 

Služite sa salatom, ali takođe, možete da dodate i neko grilovano povrće, ali i rižoto. Nakon ovako ukusnog ručka poslužite neki brzinski kolač koji se ne peče

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 4 kuvana jajeta 
  • 150 g zdenka sira 
  • 20 g mladog luka (zeleni deo) 
  • 150 g mocarele 
  • 1 paradajz 

Priprema:

Viljuškom sjedinite zdenka sir, pa dodajte sitno seckana kuvana jaja, a zatim i seckani luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Rasecite meso po dužini (napravite kao džep na sredini). Svako pospite sa malo začinske paprike i u džep sipajte nadev. Stavite na pleh obložen pek papirom. Preko stavite kockice mocarele i paradajza. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.