Belo meso mora da se pripremi na određeni način kako ne bi bilo suvo. Sa ovim receptom nema greške jer dobijate sočno i ukusno meso. Piletinu treba da isečete po dužini, a zatim da napunite sa kuvanim jajima i zdenka sirom. Kada zapečete u rerni dobijete najbolje punjeno belo meso.
Služite sa salatom, ali takođe, možete da dodate i neko grilovano povrće, ali i rižoto. Nakon ovako ukusnog ručka poslužite neki brzinski kolač koji se ne peče.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 1 kašičica začinske paprike
- 4 kuvana jajeta
- 150 g zdenka sira
- 20 g mladog luka (zeleni deo)
- 150 g mocarele
- 1 paradajz
Priprema:
Viljuškom sjedinite zdenka sir, pa dodajte sitno seckana kuvana jaja, a zatim i seckani luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Rasecite meso po dužini (napravite kao džep na sredini). Svako pospite sa malo začinske paprike i u džep sipajte nadev. Stavite na pleh obložen pek papirom. Preko stavite kockice mocarele i paradajza. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus