Ako volite tirmisu i ovaj rolat će vam se dopasti na prvi zalogaj. Pravi se od svega nekoliko sastojaka i za nekoliko minuta. Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih zbog svojih jednostavnih, laganih, a ukusnih recepata.
Najviše su poznati po testenini, pa pročitajte kako se prave taljatele i prava karbonara. Ako ipak više volite picu ovaj recept će vam pokazati kako da napravite najbolje testo za picu.
Sastojci:
- 30 piškota
- 500 g maskarpone sira
- 400 ml slatke pavlake
- 300 ml nes ili instant kafe
- 30 g kakao praha
Priprema:
Napravite kafu, pa piškote umačite u nju. Ređajte na pek papir (3 reda po 10 komada). Maskarpone umutite, pa dodajte slatku pavlaku. Sve sjedinite, pa premažite piškote. Ostavite malo fila da ukrasite kolač. Preko pospite kakao i urolajte. Stavite u frižider na 2 sata. Premažite kolač sa preostalim filom i pospite kakaom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus