Ako volite tirmisu i ovaj rolat će vam se dopasti na prvi zalogaj. Pravi se od svega nekoliko sastojaka i za nekoliko minuta. Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih zbog svojih jednostavnih, laganih, a ukusnih recepata. 

Najviše su poznati po testenini, pa pročitajte kako se prave taljatele i prava karbonara. Ako ipak više volite picu ovaj recept će vam pokazati kako da napravite najbolje testo za picu

A isprobajte i njihov čuveni desert kanoli ili kolač od mekanog testa i vanila krema - pastićoto

Sastojci:

  • 30 piškota
  • 500 g maskarpone sira 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 300 ml nes ili instant kafe 
  • 30 g kakao praha

Priprema:

Napravite kafu, pa piškote umačite u nju. Ređajte na pek papir (3 reda po 10 komada). Maskarpone umutite, pa dodajte slatku pavlaku. Sve sjedinite, pa premažite piškote. Ostavite malo fila da ukrasite kolač. Preko pospite kakao i urolajte. Stavite u frižider na 2 sata. Premažite kolač sa preostalim filom i pospite kakaom.