Ako vam je potrebna brza poslastica, a nemate vremena da idete do radnje onda pripremite ovo. Trebalo bi da namirnice imate kod kuće jer su ovo osnovni sastojci koje skoro svaka domaćica već ima spremne. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke, ohladite napravljeni puding i uvaljate u kirkiri ili orahe. Kada se prelije čokoladom i kokosom dobijete fantastičan kolač o kojem će se pričati danima.
Ovaj prelepi mlečni kolač dosta podseća na čuvenu poslasticu ruske kape, ali se mnogo jednostavnije pravi.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 120 g brašna
- 25 g skroba
- 170 g šećera
- 20 g putera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g kikirikija ili oraha
- 50 g čokolade
- kokos
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu. Dodajte šećer, vanilin šećer, prosejano brašno i skrob. dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Kada proključa kuvajte još 2 minuta, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre. Sipajte fil u čaše i pokrijte providnom folijom. Stavite u frižider na sat do sat i po vremena. Izvucite smrznuti puding iz čaše i prepolovite. Uvaljajte u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu. Preko čokolade pospite kokos.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus