Ovo je jedan od najukusnijih kolača koji ste pravili do sada, a vrlo je jednostavan. Čak se ni ne peče. Sve što treba da uradite je da napravite podlogu od keksa, preko stavite beli fil, a preko njega i čokoladni. Stavite u frižider i kada se stegne možete da jedete. Topi se u ustima i možete ga jesti u svima prilikama.
Ako želite prvo nešto slano, pa tek onda da se zasladite naprvite npr. lazanje.
Sastojci:
- 350 g mlevenog keksa
- 200 g maslaca
Za beli fil:
- 120 g brašna
- 150 g šećera
- 2 jajeta
- 550 ml mleka
- 100 g maslaca
Za čokoladni fil:
- 100 g šećera
- 40 g kakaoa
- 100 ml mleka
- 200 g nutele
- 1 jaje
- 200 g masalca
Priprema:
Pomešajte keks i istopljeni maslaca, pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Obložite i ivice. Lepo utisnite.
U prosejano brašno dodajte šećer i jaja, pa dobro sjedinite. Mleko sipajte u šerpu i stavite da se kuva. Dodajte smesu sa jajima i sve vreme mešajte. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Sipajte preko keksa.
Šećer i kakao pomešajte, pa dodajte mleko, nutelu i jaje. Kuvajte dok se sve ne sjedinite, pa dodajte puter i još kratko kuvajte dok se ne otopi. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 4-5 sati.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus