Ovo je jedan od najukusnijih kolača koji ste pravili do sada, a vrlo je jednostavan. Čak se ni ne peče. Sve što treba da uradite je da napravite podlogu od keksa, preko stavite beli fil, a preko njega i čokoladni. Stavite u frižider i kada se stegne možete da jedete. Topi se u ustima i možete ga jesti u svima prilikama. 

Ako želite prvo nešto slano, pa tek onda da se zasladite naprvite npr. lazanje. 

Sastojci:

  • 350 g mlevenog keksa 
  • 200 g maslaca 

Za beli fil:

  • 120 g brašna 
  • 150 g šećera 
  • 2 jajeta 
  • 550 ml mleka 
  • 100 g maslaca 

Za čokoladni fil:

  • 100 g šećera 
  • 40 g kakaoa 
  • 100 ml mleka 
  • 200 g nutele 
  • 1 jaje 
  • 200 g masalca

Priprema:

Pomešajte keks i istopljeni maslaca, pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Obložite i ivice. Lepo utisnite. 
U prosejano brašno dodajte šećer i jaja, pa dobro sjedinite. Mleko sipajte u šerpu i stavite da se kuva. Dodajte smesu sa jajima i sve vreme mešajte. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Sipajte preko keksa. 
Šećer i kakao pomešajte, pa dodajte mleko, nutelu i jaje. Kuvajte dok se sve ne sjedinite, pa dodajte puter i još kratko kuvajte dok se ne otopi. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 4-5 sati. 

Izvor: stvarukusa.rs