Super brzi kolač sa nutelom i keksom koji se ne peče. Njegova lagana struktura je ono što će vas oduševiti, ali će vam i prijati kada su napolju vrućine. Kremastim čokoladnim poslasticama niko ne može da odoli, posebno kada vam za pripremu treba samo 10 minuta.
Ako ste ipak za neku voćnu varijantu onda predlažemo ovaj osvežavajući kolač sa piškotama.
Sastojci:
- 400 ml slakte pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 150 g bele čookolade
- 150 g nutele
- 100 g šećera u prahu
- 400 g keksa
- 400 ml vode
Priprema:
Keks umočite u vodu, pa poređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir. Sve sjedinite, pa podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte nutelu i istopljenu belu čokoladu i promešajte. Preko keksa sipajte pola belog fila, pa red keksa, pa pola čokoladnog fila. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red treba da bude čokoladni fil. Preko izrendajte čokoladu i stavite u frižider na 2 sata.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom
Pire krompir sa keljom na irski način
Zimnica od zelenog paradajza