Super brzi kolač sa nutelom i keksom koji se ne peče. Njegova lagana struktura je ono što će vas oduševiti, ali će vam i prijati kada su napolju vrućine. Kremastim čokoladnim poslasticama niko ne može da odoli, posebno kada vam za pripremu treba samo 10 minuta.
Ako ste ipak za neku voćnu varijantu onda predlažemo ovaj osvežavajući kolač sa piškotama.
Sastojci:
- 400 ml slakte pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 150 g bele čookolade
- 150 g nutele
- 100 g šećera u prahu
- 400 g keksa
- 400 ml vode
Priprema:
Keks umočite u vodu, pa poređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir. Sve sjedinite, pa podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte nutelu i istopljenu belu čokoladu i promešajte. Preko keksa sipajte pola belog fila, pa red keksa, pa pola čokoladnog fila. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red treba da bude čokoladni fil. Preko izrendajte čokoladu i stavite u frižider na 2 sata.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus