Super brzi kolač sa nutelom i keksom koji se ne peče. Njegova lagana struktura je ono što će vas oduševiti, ali će vam i prijati kada su napolju vrućine. Kremastim čokoladnim poslasticama niko ne može da odoli, posebno kada vam za pripremu treba samo 10 minuta. 

Ako ste ipak za neku voćnu varijantu onda predlažemo ovaj osvežavajući kolač sa piškotama

Sastojci:

  • 400 ml slakte pavlake
  • 500 g maskarpone sira 
  • 150 g bele čookolade 
  • 150 g nutele 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 400 g keksa 
  • 400 ml vode 

Priprema:

Keks umočite u vodu, pa poređajte u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir. Sve sjedinite, pa podelite na 2 dela. U jedan deo dodajte nutelu i istopljenu belu čokoladu i promešajte. Preko keksa sipajte pola belog fila, pa red keksa, pa pola čokoladnog fila. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red treba da bude čokoladni fil. Preko izrendajte čokoladu i stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: stvarukusa.rs