Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 5 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka. A ukoliko više volite čokoladne pročitajte kakako da napravite čokoladni domaći sladoled.
Recept za bazu za sladoled
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake za šlag
- 50g šećera
- 3 supene kašike kukuruznog skroba
- prstohvat soli
- štapić vanile
Priprema:
U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer i so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.
U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.
Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.
U smesu po želji dodajte voće ili čokoladu i tako ćete imati različite ukuse.
Izvor: Stvra ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus