Ukoliko više volite domaće od kupovnih sladoleda, evo prilike da pripremite jedan od dinje. Dinja je bogata karotenom što se može zaljučiti na osnovu njene boje. Obiluje vitaminima A i C i ukusna je poslastica mnogima u letnjem periodu. Ukoliko rešite da pripremite ovaj kremasti slatkiš evo recepta.
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 zrela dinja srednje veličine
- sok od 1 limuna
Priprema:
U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa vatre.
Dinju odvojite od kore, očistite od semenki i iseckajte na sitne komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa još malo mutite u blenderu.
Smesu sipajte u posude i stavite da odstoji u zamrzivaču preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem