Ukoliko više volite domaće od kupovnih sladoleda, evo prilike da pripremite jedan od dinje. Dinja je bogata karotenom što se može zaljučiti na osnovu njene boje. Obiluje vitaminima A i C i ukusna je poslastica mnogima u letnjem periodu. Ukoliko rešite da pripremite ovaj kremasti slatkiš evo recepta.

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 1 zrela dinja srednje veličine
  • sok od 1 limuna

Priprema:

U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa vatre.

Dinju odvojite od kore, očistite od semenki i iseckajte na sitne komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa još malo mutite u blenderu.

Smesu sipajte u posude i stavite da odstoji u zamrzivaču preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa