Recepata za mafine ima dosta, prave se razni ukusi zato što su to slatkiši koji se pojedu u 2 zalogaja, a lako se prave. Praktični su jer ih možete služiti na proslavama, ali i kao desert posle ručka. Ovo nije standardni recept za mafine, ali je ukus jednako dobar. Napravite testo koje umočite u nutelu i belu čokoladu, pa filujete fenomenalnim vanila kremom. 

Sastojci:

  • 150 g putera, sobne temperature
  • 1 jaje
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 8 g vanilin šećera
  • 250 g brašna
  • 8 g praška za pecivo

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 8 g vanilin šećera
  • 20 g putera

Za dekoraciju:

  • nutela 
  • rendanda bela čokolada 

Priprema:

Puter, jaje, vanilin šećer i šećer u prahu sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Premažite puterom kalup, pa utisnite testo, po dnu i ivicama. Izbockajte viljuškom i pecite na 200°C nekih 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za fil sem vanilin šećera i puter i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pred kraj dodajte puter i vanilin šećer i nastavite da mešate i još malo kuvate. Umočite mafine u nutelu, pa u belu čokoladu i sipajte fil. 

Detaljnu pripremu pogledajte ovde:

Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa Mafini sa vanila filom

Izvor: stvarukusa.rs