Recepata za mafine ima dosta, prave se razni ukusi zato što su to slatkiši koji se pojedu u 2 zalogaja, a lako se prave. Praktični su jer ih možete služiti na proslavama, ali i kao desert posle ručka. Ovo nije standardni recept za mafine, ali je ukus jednako dobar. Napravite testo koje umočite u nutelu i belu čokoladu, pa filujete fenomenalnim vanila kremom.
Sastojci:
- 150 g putera, sobne temperature
- 1 jaje
- 4 kašike šećera u prahu
- 8 g vanilin šećera
- 250 g brašna
- 8 g praška za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 8 g vanilin šećera
- 20 g putera
Za dekoraciju:
- nutela
- rendanda bela čokolada
Priprema:
Puter, jaje, vanilin šećer i šećer u prahu sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Premažite puterom kalup, pa utisnite testo, po dnu i ivicama. Izbockajte viljuškom i pecite na 200°C nekih 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za fil sem vanilin šećera i puter i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pred kraj dodajte puter i vanilin šećer i nastavite da mešate i još malo kuvate. Umočite mafine u nutelu, pa u belu čokoladu i sipajte fil.
Detaljnu pripremu pogledajte ovde:
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem