Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. A mafini su jedna od omiljenih poslastica - lako se spremaju, a eksperimentisanje sa nadevima i sastojcima su i te kako poželjni. Ukoliko ste ljubitelji maka, predlažemo vam da napravite ove preukusne mafine.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 2 kašike maka
- kesica vanilin šećera
- kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- 50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, jogurt, ulje i mak. Dobro sjedinite da dobijete ujednačenu smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte u njih pripremljenu smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min ili dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem