Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. A mafini su jedna od omiljenih poslastica - lako se spremaju, a eksperimentisanje sa nadevima i sastojcima su i te kako poželjni. Ukoliko ste ljubitelji maka, predlažemo vam da napravite ove preukusne mafine.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 ml jogurta
- 100 g šećera
- 2 kašike maka
- kesica vanilin šećera
- kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- 50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, jogurt, ulje i mak. Dobro sjedinite da dobijete ujednačenu smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte u njih pripremljenu smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min ili dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus