Leti verovatno svi imamo limun jer često pravimo limunadu da se osvežimo. Zašto onda ne biste iskoristili limun za ukusne mafine koji će obradovati vaše ukućane. Limun će im dati neodoljivu aromu, a miris dok se peku širiće se celom kućom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 75 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3 kašike limunovog soka
- korica limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunov sok, koricu limuna i maslinovo ulje. Sve polako izjednačiti špatulom. Sipati kašikom u mafin kalupe. Peći na 200 stepeni oko 30 min. Kad se malo prohladi izvaditi iz kalupa, posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus