Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

HRSKAVI KAO PUSLICA - TOPE SE U USTIMA: Mafini sa limunom, preliveni čokoladom i prah šećerom

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Počastite se jednostavnim, a ukusnim desertom

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Leti verovatno svi imamo limun jer često pravimo limunadu da se osvežimo. Zašto onda ne biste iskoristili limun za ukusne mafine koji će obradovati vaše ukućane. Limun će im dati neodoljivu aromu, a miris dok se peku širiće se celom kućom.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 75 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 3 kašike limunovog soka
  • korica limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunov sok, koricu limuna i maslinovo ulje. Sve polako izjednačiti špatulom. Sipati kašikom u mafin kalupe. Peći na 200 stepeni oko 30 min. Kad se malo prohladi izvaditi iz kalupa, posuti prah šećerom ili preliti čokoladom. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti