Leti verovatno svi imamo limun jer često pravimo limunadu da se osvežimo. Zašto onda ne biste iskoristili limun za ukusne mafine koji će obradovati vaše ukućane. Limun će im dati neodoljivu aromu, a miris dok se peku širiće se celom kućom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 75 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3 kašike limunovog soka
- korica limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunov sok, koricu limuna i maslinovo ulje. Sve polako izjednačiti špatulom. Sipati kašikom u mafin kalupe. Peći na 200 stepeni oko 30 min. Kad se malo prohladi izvaditi iz kalupa, posuti prah šećerom ili preliti čokoladom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini