Tikvice se koriste zamrznute, nikako ih ne odmrzavati kada pripremate neko jelo. Odmah se ubacuju u čorbu, varivo. Takođe i za punjenje se ne odmrzavaju. Napune se filom i odmah u rernu da se peku ili na ringlu da se kuvaju. Pohuju se tako što zaleđene kolutiće odmah stavljamo u brašno, jaja, prezle. Mogu se peći u rerni ili tiganju.
Tikvice operite, ne gulite ali ako su starije ogulite ih jer je kora tvrda.
Isecite na željene oblike, kockice, rendano, šnite ili kolutove, izdubite ako volite punjene tikvice. Najpraktičnije je složiti iseckane tikvice na tacnu i tako zamrznuti pa zamrznute čuvati u jednoj kesi ili kutiji.
Tikvice za pohovanje se jedino drugačije zamrzavaju, kratkim pečenjem u rerni, samo da se korica uhvati. Na 200 stepeni oko 10 -15 minuta, predhodno posoliti. Ostavite da se hladi i zamrznite.
Izvor: Šerpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus