Tikvice su omiljeno letnje jelo, jer od njih možete pripremati pite, mafine, možete ih pohovati, pržiti..kombinacija je bezbroj a na vama je da odaberete omiljenu. Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da će uspeti i početnicima u kuhinji. Zasucite rukave pa da počnemo.
Sastojci:
- 500 g tIkvica
- 700 g krompira
- 100 g luka
- 100 g pečenice (ili slanine)
- so, biber
- ulje
- 3 kašike brašna
- 3 jajeta
I još:
- kisela pavlaka
- paradajz
Priprema:
Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da odstoje dok ne pripremite ostale sastojke. Krompir i luk izrendajte, posolite i pobiberite, pa dodajte oceđene tikvice. Dodajte 3 kašike ulja i brašna, 3 jajeta, so, isečenu pečenicu (ili slaninu) pa sve sastojke dobro promešajte.
U tepsiju sipajte ulje i stavite u rernu na 220 C da se zagreje. U zagrejanu tepsiju sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 C ok 40-45 minuta. Pečeno povrće ostavite u rerni da se ohladi. Po želji servirajte sa kiselom pavlakom i paradajz salatom.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem