Tikvice su omiljeno letnje jelo, jer od njih možete pripremati pite, mafine, možete ih pohovati, pržiti..kombinacija je bezbroj a na vama je da odaberete omiljenu. Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da će uspeti i početnicima u kuhinji. Zasucite rukave pa da počnemo.

Sastojci:

  • 500 g tIkvica
  • 700 g krompira
  • 100 g luka
  • 100 g pečenice (ili slanine)
  • so, biber
  • ulje
  • 3 kašike brašna
  • 3 jajeta

 I još:

  • kisela pavlaka
  • paradajz

Priprema:

Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da odstoje dok ne pripremite ostale sastojke. Krompir i luk izrendajte, posolite i pobiberite, pa dodajte oceđene tikvice. Dodajte 3 kašike ulja i brašna, 3 jajeta, so, isečenu pečenicu (ili slaninu) pa sve sastojke dobro promešajte.

U tepsiju sipajte ulje i stavite u rernu na 220 C da se zagreje. U zagrejanu tepsiju sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 C ok 40-45 minuta. Pečeno povrće ostavite u rerni da se ohladi. Po želji servirajte sa kiselom pavlakom i paradajz salatom.

Izvor: Cooking.rs