Recepata za čizkejk ima dosta, ali su svi različiti koliko god da je osnova ista. Pa tako imamo one klasične sa crvenim voćem, čokoladom, borovnicama, bananom, malinama, ali i one sa kokosom, karamelom... Koji god da napravite ne možete da pogrešite.
Danas isprobajte recept za čizkejk sa straćatelom.
Korica:
- 200g integralnog keksa
- 100g omekšalog putera
- 1 kašika prah šećera
Fil:
- 1 želatin + 4 kašike hladne vode
- 250g krem sira (vajkrem)
- 250g maskarpone sira
- 1 kašika Baileys-a (tajni sastojak)
- 200ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 300ml slatke pavlake
- 100g seckane mlečne čokolade
Ganaš:
- 100g mlečne čokolade
- 50ml slatke pavlake
Priprema:
U seckalici usitnite keks, dodajte puter i prah šećer i mutite dok se ne sjedini. Smesu potom utisnite na dno kalupa prečnika 22cm i odložilte u frižider. Za fil prvo pomešajte želatin sa vodom i stavilte sa strane da nabubri. Zatim miskerom kratko umutilte krem sir, maskarpone i Baileys. Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko i opet umutite. Potom dodajte slatku pavlaku u fil, ako je biljna, dodaje se neumućeno, ako je mlečna, mora prvo zasebno da se umuti ali ne da bude previše čvrsta. Ako je biljna, fil može da se muti miskerom, mlečnu je bolje polako umešati špatulom jer je već umućena. Fil inače ne bude mnogo čvrst. Želatin kratko ugrejte, samo onoliko da se rastopi, dodajte u njega kašiku fila, dobro promešajte i sve spojite sa ostatkom fila. Na kraju špatulom umešajte čokoladu, rasporedite fil preko korice i vratite u frižider na 1h.
Nakon toga napravite ganaš, istopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Gotov ganaš rasporedite preko fila i ostavite tortu preko noći da se stegne.
Sutradan skinuti kalup i uživati.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus