Čizkejk se lako pravi i skoro svima je omiljena poslastica, ali ovako jarkih boja se odlično uklapa u sve vaše proslave. Gosti će biti oduševljeni i čizkejk kocke će ulepšati svaku trpezu.
Čokoladni čizkejk je postao popularan i ljudi ga sve češće prave, ali ako želite promenu ovo je pravi recept.
Sastojci:
Za biskvit:
- 200 g keksa
- 160 g neslanog putera, rastopljeni
- 2 kašike vode
- 2 kašičice želatina
- 375 g krem sira, omekšan
- 1/3 šolje šećera
- ½ kašičica sitno naribane kore narandže
- 2/3 šolje slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
- ½ šolja pistaća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
- 85 g želatina
- 1 ½ šolje ključale vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica arome ruže
- 1 kap ružičaste boje za hranu
Priprema:
Premažite tepsiju puterom i po dnu i po ivicama, a zatim na dno stavite pek papir. U blenderu usitnite keks, pa dodajte istopljeni puter i sjedinite. Stavite na dno tepsije i dobro utapkajte. Ohladite pola sata. Zatim pomešajte želatin sa vodom. U drugoj posudi umutite krem sir, šećer i koru pomorandže. Postepeno u tu smesu dodajte slatku pavlaku, ekstrakt vanile, želatin, otopljenu čokoladu i mutite dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju dodajte pistaće i promešajte. Ostavite u frižideru 2 sata da se stegne. Sipajte preko keksa.
Pomešajte vodu, želatin i šećer. Ugrejte na pari uz konstantno mešanje dok se šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi 10 minuta. Dodajte ružinu vodu i ružičastu boju za hranu. Sve dobro sjedinite. Sipajte preko fila i ostavite preko noći da se stegne ili minimum 4 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno