Čizkejk se lako pravi i skoro svima je omiljena poslastica, ali ovako jarkih boja se odlično uklapa u sve vaše proslave. Gosti će biti oduševljeni i čizkejk kocke će ulepšati svaku trpezu. 

Čokoladni čizkejk je postao popularan i ljudi ga sve češće prave, ali ako želite promenu ovo je pravi recept. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 200 g keksa 
  • 160 g neslanog putera, rastopljeni
  • 2 kašike vode
  • 2 kašičice želatina
  • 375 g krem sira, omekšan
  • 1/3 šolje šećera
  • ½ kašičica sitno naribane kore narandže
  • 2/3 šolje slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade
  • ½ šolja pistaća
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Za preliv:

  • 85 g želatina
  • 1 ½ šolje ključale vode
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica arome ruže
  • 1 kap ružičaste boje za hranu

Priprema:
Premažite tepsiju puterom i po dnu i po ivicama, a zatim na dno stavite pek papir. U blenderu usitnite keks, pa dodajte istopljeni puter i sjedinite. Stavite na dno tepsije i dobro utapkajte. Ohladite pola sata. Zatim pomešajte želatin sa vodom. U drugoj posudi umutite krem sir, šećer i koru pomorandže. Postepeno u tu smesu dodajte slatku pavlaku, ekstrakt vanile, želatin, otopljenu čokoladu i mutite dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju dodajte pistaće i promešajte. Ostavite u frižideru 2 sata da se stegne. Sipajte preko keksa. 
Pomešajte vodu, želatin i šećer. Ugrejte na pari uz konstantno mešanje dok se šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi 10 minuta. Dodajte ružinu vodu i ružičastu boju za hranu. Sve dobro sjedinite. Sipajte preko fila i ostavite preko noći da se stegne ili minimum 4 sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs