Donesite ukus Meksika i Latinske Amerike u vaš dom sa ovim super sočnim kolačem. Trileće se jednostavno pravi, a ovaj sa kokosovim mlekom je idealan za letnje mesece. Pored kokosovog sadrži i kondezovano kao i obično mleko. 

Sastojci:

  • 6 belanaca sobne temperature 
  • 360 g šećera 
  • 6 žumanaca 
  • 350 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 180 ml kokosovog mleka

Za preliv:

  • 397 g kondezovanog mleka (1 konzerva)
  • 180 ml kokosovog mleka 
  • 250 ml mleka 

Za dekoraciju:

  • kokos 

Priprema:
Umutite belanca sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i sve vreme mutite. U dobijenu smesu sipajte pola količine prosejanog brašna i praška za pecivo, kao i pola količine kokosovog mleka i lagano promešajte. Zatim dodajte preostalo brašno i mleko i sjedinite. 

Sipajte smesu u tepsiju 20x30 cm koju ste premazali puterom. Pecite na 180°C nekih 30-35 minuta. Pomešajte kondezovano, kokosovo i obično mleko, pa viljuškom izbušite ispečeni biskvit, pa ga isecite na kocke i prelijte sa mlekom. Gore pospite kokos. 

Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći ili minimum 3 sata. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs