Pecivo koje krcka u ustima, a kremasti fil od vanile curi. Bolje i od princes krofni, a još lepše od krempita i šampita.
Sastojci:
- 12 listova kore
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 200 ml ulja
- 200 g jogurta
- 100 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
Za puding/fil:
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 80 g šećera
Priprema:
Umutite prvo belanca sa šećerom, pa postepeno dodajte žumanca. Zatim sipajte ulje, griz i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte jogurt. Promešajte.
Pomešajte puding sa šećerom i malo mleka i dobro promešajte da nema grudvica. Zatim preostalo mleko stavite da se kuva i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Ohladite.
Uzmite jednu koru premažite smesom sa jogurtom, pa preko drugu koru i premažite smesom, pa treću koru. Po dužini treće kore stavite puding od vanile i urolajte. Ponovite postupak sa svim korama, treba da dobijete 4 rolata.
Stavite u pleh obložen pek papirom i premažite uljem. Pecite na 180°C nekih 20 minuta sa uključenom ventilacijom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem