Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Recept za početnike: Čizkejk koji svima uspeva

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uživajte u neodoljivom ukusu kremastog deserta.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pratite upustva do ukusne poslastice.

I Za koru:

- 150g mlevene plazme

- 2 kašike meda

- 5 kašika mleka

- 180 g rastopljenog putera

Sve pomešati i sipati u kalup obložen pek papirom.

II Beli sloj:

Umutiti u jednj posudi 500 ml slatke pavlake, a u drugoj posebno umutiiti 450g Ella sira sa o%mlečne masti, 220g prah šećera i 1 vanilin šećer. Zatim sjediniti obe smese, mutiti mikserom pa u to dodati 1 želatin. (želatin prvo ostaviti sa 50ml vode da nabubri pa zagrejati da se otopi - NE SME da ključa). Staviti preko prethodnog plazma sloja (NE SME biti šupljina).

III Voćni sloj:

450g mix šumskog voća kuvati sa 4 kašike šećera i 100ml vode. U to dodati 1 želatin i kuvati još nekoliko minuta. Kada se malo prohladi i zgusne preliti preko belog sloja.

Gotov kolač ostaviti u frižideru da se prohladi ( najbolje preko noći).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti