1. U litar mleka skuvati 6 kašika pirinča i 3 kašike šećera. Kuvati na tihoj vatri. Pirinču je potrebno dosta vremena da se skuva, ili prvo pirinač obariti u vodi, pa procediti, pa samo dokuvati u mleku. Smesa treba da bude srednje gustine. Ostaviti da se ohladi.
2. Ulupati 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, dodati ulupanu penu od 3 belanceta i narendanom korom limuna i to umešati u hladan pirinač.
3. Peći na 200 stepeni. Koh posuti prah šećerom, pomešanim sa vanilin šećerom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zrenjaninski.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus