1. U litar mleka skuvati 6 kašika pirinča i 3 kašike šećera. Kuvati na tihoj vatri. Pirinču je potrebno dosta vremena da se skuva, ili prvo pirinač obariti u vodi, pa procediti, pa samo dokuvati u mleku. Smesa treba da bude srednje gustine. Ostaviti da se ohladi.
2. Ulupati 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, dodati ulupanu penu od 3 belanceta i narendanom korom limuna i to umešati u hladan pirinač.
3. Peći na 200 stepeni. Koh posuti prah šećerom, pomešanim sa vanilin šećerom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zrenjaninski.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom